Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ταύτιση παρακαλώ

 

Σε αυτή τη φωτογραφία του Σεπτεμβρίου 1929 απεικονίζεται σταφίδα απλωμένη κάπου στη Ζάκυνθο. Ξέρει κανείς την τοποθεσία; Τα δίδυμα, προσεισμικά καμπαναρία (;) στο βάθος τα αναγνωρίζει κανείς;

Ενημέρωση 1/12/12

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η φωτογραφία αυτή δεν είναι τελικά από τη Ζάκυνθο.


5 σχόλια:

  1. Είσαι σίγουρος αγαπητέ μου Παμπάλαιε ότι η φωτογραφία είναι από τη Ζάκυνθο και όχι από κάποιο μέρος του Μωριά;Δε γνωρίζω στο νησί μας ναό προσεισμικό με διπλά καμπαναριά, που να αντιγράφουν τη Μητρόπολη Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι π. Λυκογιάννη, δεν είμαι. Έτσι λέει στο μέρος που τη βρήκα όμως
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:1929_in_Zakynthos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακή αρχειοθέτηση, από τις πάμπολλες που μπορεί να δεις σε αρχεία εποχής, αλλά και νεώτερα. Δίδυμα καμπαναρία εξεκινήσανε για τον Άγιο -μα δεν αποτελειώσανε ποτέ, και τελικά σεμνήνεται η Καταστάρα πως έχει. Θαρρώ πως έχω ειδωμένη την Εκκλησία στα μέρη τση Κυλλήνης που έχει σταφιδόκαρπο. Μα, κι ο τρόπος απλώματος, σε είδους τελάρων, δεν είναι του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακή αρχειοθέτηση είναι το πιθανότερο. Τα τελάρα αυτά όμως, οι τζιβιέρες, χρησιμοποιούνται στη Ζάκυνθο. Για το καλό το πράμα. Του εμπορίου απλωνότανε απάνου στην κροπία του αλωνιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μἀλλον για Νομό Κορίνθου ή Ηλείας, μου φαινεται το μερος. Πρέπει κάποιος να ψάξει που καλλιεργούσαν τη σταφίδα τότε για να επισημάνει τα καμπαναριά, που θα πρέπει ακόμη να υπάρχουν. Ευτυχώς Don Basilio, που τα τέσσερα καμπαναρία του Αγίου μείνανε μόνο σχέδια. Περίμενε λίγο ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία από το http://pampalaia.blogspot.com/ χορηγείται με άδειαCreative Commons Αναφορά προέλευσης - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Μη εισαγόμενο .