Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Καλό κουράγιο

Χριστούγεννα και κοντεύει χρόνος. Χωρίς να μπορούμε να τα πούμε σαν άνθρωποι, να δουλέψουμε όπως πρώτα, να ταξιδέψουμε. Είπα να σας στείλω μερικές εικόνες από τη ζωή εδώ. Δεν είναι όλα μαύρα. 23 Δεκεμβρίου χτές, πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, τον Τάμεση. Δεν έκανε κρύο, είχε καμιά δεκαριά βαθμούς. Όμως η καλοκαιρινή πράσινη πανδαισία έχει εξαφανιστεί. Κι έτσι όμως είναι όμορφα.
Το ποτάμι έχει πολύ νερό αλλά ο κόσμος είναι λίγος, τουλάχιστον στο Richmond. Τα μαγαζιά βέβαια είναι κλειστά, τα περισσότερα.
Γλάροι, πάπιες και ερωδιοί ξεκουράζονται πάνω στις βάρκες.
Ένα από τα λίγα ανοιχτά μαγαζιά.
Πουλάει και λάδι και άλλα καλά από την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών. Σίγουρα Κρητικοί.
Πιο κάτω, σ' ένα δέντρο που φυτρώνει σ΄ένα νησάκι, υπάρχουνε πέντε με έξι μεγάλες φωλιές. Οι ένοικοι; Ερωδιοί.
Στο επόμενο νησάκι άλλο δέντρο, με καμιά δωδεκαριά κορμοράνους. Μεγάλα πουλιά αλλά όχι τόσο όσο οι ερωδιοί. Έρχονται και προσγειώνονται ατζαμήδικα. Η ώρα είναι περασμένες τρεις, σκοτάδι σε λιγότερο από ώρα. Μέχρι τότε το δέντρο θα έχει γεμίσει.
Με τίποτα δεν φτάνουν τους ερωδιούς.
Συνεχίζουμε τον περίπατο θαυμάζοντας τη φύση. Εδώ Λιβανέζικοι κέδροι στη βορεινή πλευρά του ποταμού.
Λίγο πιο πέρα διάφορα σκάφη αραγμένα. Και μερικά πλωτά σπίτια. Ανάμεσα τους κυματίζει περήφανα η σημαία της Καταλωνίας.
Συνεχίζουμε, σε ένα στενό παραποτάμιο δρόμο. Από τη μια το ποτάμι και από την άλλη μια αντιπλημυρική τάφρος. Σχεδόν γεμάτη κι αυτή.
Απέναντι μας το Isleworth. Λίγο αριστερά, δεν φαίνεται, είναι η pub London Apprentice. Αρκετά πιο μέσα είναι το σπίτι μου. Νυχτώνει, ώρα για επιστροφή.
Και τσουπ, να κι άλλος ένας μετανάστης. Είχα πρωτοδεί παπαγαλάκια στην ίδια περιοχή πριν πάνω από είκοσι χρόνια. Τότε δεν τα ήξερε κανείς. Τώρα το Λονδίνο είναι γεμάτο. Κι ένας κορμοράνος πάει βιαστικός για το δέντρο.
Αυτό το τελευταίο είναι σημερινό. Πιο ωραία μέρα, με ήλιο αλλά πολύ πιο κρύα. Ο σκίουρος όμως είναι καλά προστατευμένος.
Καλά Χριστούγεννα και νά είστε καλά. Ο επόμενος χρόνος, δεν μπορεί, θα είναι καλύτερος.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Ευχαριστούμε και για τις ευχές και για την πολύ ωραία βόλτα. Ευχές πολλές και από εμένα. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά.

    Ζακύνθιος ΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλιο αργά παρά ποτε... Καλή χρονιά σας εύχομαι- τέλη Ιουνίου γαρ... Αγαπημένο το Richmond, ιδίως White Cross Pub.
    Προτείνω δε, εφ' όσον θα βρίσκεστε και εσείς στο Τζάντε το πρώτο 15μερο του Αυγούστου, μια συνάντηση στο Filion για έναν καφέ, ή ακόμα καλύτερα, μια grappa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία από το http://pampalaia.blogspot.com/ χορηγείται με άδειαCreative Commons Αναφορά προέλευσης - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Μη εισαγόμενο .