Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Εικόνες του 1893


Η μεγάλη συμφορά του 1953 επισκίασε όλες τις προηγούμενες. Όμως εξήντα χρόνια νωρίτερα ένας άλλος σεισμός είχε προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και η είδηση είχε κάνει το γύρο του κόσμου. 6,7 Richter, 23 νεκροί, και χιλιάδες άστεγοι στην καρδιά του χειμώνα. Είχε χτυπήσει τα χαράματα, στις 31 Ιανουαρίου.
Ο ζωγράφος Charles W Wyllie είχε τους προηγούμενους μήνες απεικονίσει στα σχέδια του μια Ζάκυνθο ειδυλλιακή.





Του έμελλε να απεικονίσει και μια Ζάκυνθο κατεστραμμένη, στο γνωστό πρωτοσέλιδο της Illustrated London News που μπήκε στην αρχή της ανάρτησης. Σε εσωτερική σελίδα μια φωτογραφία με καταυλισμό σεισμοπλήκτων.


Παρακάτω η σχετική σελίδα Ιταλικού περιοδικού.


Παρηγοριά για όσους δεν πρόλαβαν, τις εικόνες του σεισμού μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσες φωτόγραφίες.
    Δεν τις ειχα ξαναδεί εκτός από την πρώτη.
    Μου ειναι ομως γνώριμες και οικείες.
    Τελικά, η πόλη, που καταστράφηκε το 1893 ξαναφτιάχθηκε σχεδόν ιδια με την πόλη που εζησε μέχρι το 1953.
    Ο σεισμός του 1953 αλλοίωσε το ανθρωπογενές περιβάλλον και την Ζακυνθινή κουλτούρα , κάτι που δεν εγινε με τον σεισμό του 1893.
    Τι εννοείς οτι οι εικόνες αυτές θα ειναι για σύντομο χρονικό διαστημα?θα τις αποσύρεις μετά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φωτογραφίες του σεισμού θα κατεβούνε για να μην διακινδυνεύσουμε κατέβασμα των πάντων. Είναι πληρωμένες βέβαια αλλά δεν θα πληρώσω αποπάνω και δικηγόρο για διευκρινήσεις του τι ακριβώς επιτρέπεται να τις κάνω. Ζητώ την κατανόηση σας αλλά η ουσία είναι ότι όποιος προλάβει ... πρόλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία από το http://pampalaia.blogspot.com/ χορηγείται με άδειαCreative Commons Αναφορά προέλευσης - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Μη εισαγόμενο .